Василь Мошуренко. Номінація на премію Євгена Маланюка. Проза.




подання від КірОО НСПУ

Подання на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка в номінації «проза (у тому числі драматичні твори і переклади)» книги Василя Мошуренка «Коріння, або Я – Розумівка» (Кіровоград, «Центрально-Українське видавництво», 2016) від обласної організації НСПУ, прийняте на загальних зборах організації 15 вересня ц.р.
Проза Василя Мошуренка відома окремими творами всеукраїнському читачеві – і через республіканські газети та журнали, і як співавтора кількох антологій, які побачили світ у столиці.
«Автор сповідується у своїй вічній і вірній любові до рідного краю, свого коріння, до земляків з їхніми – начебто простими, а насправді такими непростими,  а то й понівеченими долями. Розповідає він про них дуже цікаво, зворушливо і тепло, щиро переймаючись їхніми бідами, болями й радощами», – це рядки скупої анотації у книзі.
Василь Мошуренко знає життя села й міста, як художник чітко бачить ті соціальні й психологічні зміни, які відбуваються у суспільстві. Він занурений у мовну стихію свого народу. Має чутливу душу й мудру голову. А це й є ті необхідні передумови творення прози художньої і правдивої. Його оповідання хвилюють, що є найпершою і найважливішою ознакою літературного таланту.

Василь Бондар,
голова Кіровоградської обласної організації
Національної спілки письменників України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО