Перейти до основного вмісту

"Степ" знову в "Українській літературній газеті"



Головна  Новини  У Кропивницькому провели презентацію книжки «Чи бачать небеса котів»

У Кропивницькому провели презентацію книжки «Чи бачать небеса котів»

Серію всеукраїнських презентацій повісті «Чи бачать небеса котів» продовжила зустріч читачів з її співавторами у книгарні «Є» міста Кропивницького. Акцію у форматі open-air разом з магазином організувало тернопільське видавництво «Богдан», яке випустило книжку.

Співавторка ідеї твору та співупорядниця(спільно з Еліною Заржицькою) Ольга Полевіна розказала, як оповіді про останні хвилини життя мешканців зруйнованих ракетою квартир вона доповнила алегоричними монологами самого будинку. Він дуже хотів, та не зміг уберегти ні немічного старого, ні маленької дівчинки, ні сіренького котика…

Кожен розділ книжки писав інший літератор. Із 36 авторів 10 – із Кіровоградського літоб’єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного.

Того вечора до читачів разом з Ольгою Полевіною прийшли ще п’ять її колег: Ніна Даниленко, Максим Липкан,Тетяна Микитась, Галина Суржок, Надія Чичкан. Вони ознайомили аудиторію зі своїми героями. Привалена бетонними уламками дівчинка, що не встигла добігти в укриття. Хлопчик, який страждає від страху, що батько покине родину. Дідуган, котрий нетерпляче чекає приходу ворога. Молода жінка, що звертається до коханого з потойбіччя. Чоловік і дружина, які загинули в день сімейного свята. Діти, що змушені тікати од війни на чужину…

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ставлячи автографи на придбаних читачами примірниках повісті «Чи бачать небеса котів», письменники наголосили, що ця книжка не колись стане, а вже зараз є історичним раритетом. Адже це не твір «за мотивами»; він зафіксував і художньо передав для прийдешнього трагічні обставини та людські почуття на той час війни, у який був написаний.

 

Ніна Даниленко,

прозаїк, член Кіровоградського обласного літературного об ‘ єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного, м. Кропивницький

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО