Літератори кропивницького "Степу" зустрілися з учнями та педагогами Козацької гімназії


З нагоди Всесвітнього дня письменника   члени Кіровоградського літературного об'єднання "Степ" імені Віктора Погрібного  у бібліотеці № 14 м. Кропивницького зустрілися  з учнями та педагогами 21-ї школи (Козацької гімназії).

   Голова літоб'єднання Ольга Полевіна розповіла , що відвідувати "Степ" можуть усі, хто має нахили до літературної творчості і кому до вподоби студійно-експериментальний стиль  роботи. Ті, хто знайшов себе в ньому, до війни випускали  об'ємистий  альманах "Степ"(редактор Олександр Архангельський),а за півтора воєнних роки видали вісім книжок. Одна-всеукраїнський проект, а сім-виключно власний контент. Ось-ось мають з'явитися наступні збірки.
 Ольга Полевіна  прочитала кілька своїх дитячих казок із дорослою мораллю. У виконанні Олени Трибуцької прозвучали її пристрасні антивоєнні вірші та філософська притча. Ніна Даниленко розповіла, як створюються динамічні сюжети її детективно-пригодницьких новел. Галина Суржок, вона ж завідувачка бібліотеки, що приймала літераторів, розказала, як добирала різні фінали до свого драматичного оповідання.
  Письменниці закликали учнів не тамувати в собі бажання писати, якщо воно є, і  читати художню літературу,адже вона розвиває знання життя, формує вміння розбиратися  у вчинках людей та у власних почуттях.
 У дарунок бібліотеці  Ольга Полевіна передала свої книжки та видання інших  місцевих авторів.

 Ніна Даниленко,
прозаїк, член Кіровоградського обласного літературного об'єднання "Степ" імені Віктора Погрібного, м.Кропивницький










Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО