Всеукраїнський зум з приводу книжки "Степу" "Таємниці старого горіха"



Комунальний заклад культури «Міська дитяча бібліотека » Криворізької міської ради ініціювала всеукраїнський зум бібліотекарів, читачів та письменників. Мета відеоконференції - знайомство з авторами інтригуючої дитячої повісті «Таємниці старого горіха». Паперову версію випустило в м. Кропивницькому Кіровоградське обласне літературне об'єднання «Степ» імені Віктора Погрібного.Електронний варіант можна прочитати на сайті обласної дитячої бібліотеки м. Дніпра.Це історія про те, як до дідуся і бабусі на канікули приїздять діти та онуки і під крислатим горіхом біля багаття кожен розказує цікавий випадок зі свого життя.Оповідачами стали письменники з різних регіонів України і авторка з Нідерландів.

  Модерувала чат Ольга Гринюк із дитячої бібілотеки Кривого Рогу. Кожен із авторів, що вийшли на зв'язок, розповідав про створення своєї глави в книжці.Любов Купцова(Одеса), Олена Трибуцька, Надія Чичкан, Тетяна Микитась (Кропивницький), Євген Безус(Дніпропетровщина)зізналися, що художньо інтерпретували пригоди з власного дитинства чи історії, що сталися з рідними та друзями. Ніна Даниленко (Кропивницький) придумала розкриття школярами злочину, свідком якого колись стала на залізничному вокзалі. Еліна Заржицька(Дніпро) розповіла, що не бувала в селі і корову вперше побачила в 9 класі. Але їй хотілося написати щось про село і вона в книжці перемістила туди мавпочку, яка мешкала в неї вдома і неабияк хуліганила. Ольга Полевіна(Кропивницький), упорядниця книги і авторка кількох оповідок, розкрила ще одну таємницю виникнення повісті. За її основу вона взяла реальну родину письменника, редактора літературного альманаху «Степ» Олександра Архангельського.

  Учасники зуму оплесками привітали Олену Трибуцьку, котра цього дня відзначила день народження. Під час невимушеного  жвавого спілкування віртуальні співрозмовники зійшлися на думці, що книжка «Таємниці старого горіха», крім захоплюючих пригодницьких сюжетів, приваблює читача ще й тим, що  йому хочеться і такого дитинства, і такої родини, яка там описана:з атмосферою приязні, розуміння один одного і доброзичливого гумору.

  Усі автори книжки від Кіровоградщини-члени літоб'єднання «Степ». Вони виходили в ефір із Кіровоградської обласної бібліотеки імені Чижевського. Завідувачка одного з відділів цього закладу Тетяна Колечкіна повідомила, що в зумі взяли участь 20 бібліотек Кіровоградської області і 43 з усієї України.

 

Ніна Даниленко,

прозаїк, член обласного літературного об'єднання «Степ» імені Віктора Погрібного, м. Кропивницький


Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО