Перейти до основного вмісту

 






Книжку «Яблука з матусівського саду» про письменника, журналіста і громадського діяча Віктора Погрібного презентували в Кропивницькому в музеї Карпенка-Карого.

Збірку підготувало обласне літературне об'єднання "Степ", яке Віктор Погрібний очолював 48 років. Автори спогадів та статей - О. Полевіна, П. Перебийніс, М. Слабошпицький, М. Жулинський, О. Архангельський, Л. Ніколаєвська, Т. Микитась, Н. Фесенко, Н. Даниленко, О. Погрібна. Книжка побачила світ у кропивницькому видавництві "Імекс-ЛТД".

Презентацію приурочили одразу до кількох важливих вересневих дат - 178-ліття від дня народження видатного українського драматурга І. К. Карпенка-Карого (Тобілевича), 28-ліття з дня заснування літературно-меморіального музею його імені та 53-го фестивалю театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти".

Збір і вивчення матеріалів про письменників-земляків, яскравим представником яких є Віктор Погрібний, зумовив літературний профіль музею. До одного з напрямів його роботи входить і вивчення діяльності Віктора Погрібного як засновника Музейно-природничого заповідника "Тобілевичі" в селі Арсенівка, де народився Іван Карпенко-Карий, наголосила директорка музею Лариса Хосяінова (на знімку праворуч).

Учасники зустрічі мали нагоду побачити і почути самого Віктора Погрібного завдяки відеозапису його звернення до учасників літоб'єднання з нагоди 70-річчя "Степу".

На знімку: під час презентації (зліва направо) - нинішня очільниця літературного об'єднання "Степ" імені В. Погрібного Ольга Полевіна, донька письменника Ольга Погрібна, одна з авторок презентованої збірки Ніна Даниленко.

Наталія МЕЛЬНИЧЕНКО, науковиця музею,
Петро МЕЛЬНИК.


Фото Петра МЕЛЬНИКА.

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО