Письменниця Ольга Полевіна зустрілася з шанувальниками літератури

 

  У обласному музеї мистецтв міста Кропивницького в рамках проекту «Літературна вітальня» відбулася зустріч із письменницею Ольгою Полевіною. Модератором заходу була голова Кіровоградського обласного осередку Національної спілки письменників України Надія Гармазій.

 

     Ольга Полевіначлен Національної спілки письменників України, голова обласного літературного обєднання «Степ» імені Віктора Погрібного, лауреат і дипломант міжнародних, всеукраїнських та регіональних літературних конкурсів. Пише романи, повісті, оповідання, вірші, п єси, притчі, рецензії, документальні нариси, займається перекладами.Твори Ольги Полевіної виходили окремими книгами(популярні у читачів, зокрема, романи «Королева полину» і « Санта - Лючія»), друкувалися в газетах, журналах, на сайтах, у електронних книгах та аудіозбірках. А на цій зустрічі письменниця зосередилася на творах, які ще чекають видавця.

 Список тут представницький і різножанровий.

  Це романи «Чорні перли Аматерасу»,«Така довга зимова ніч»,«Тополя за вікном»,«Технологія любові», «Догнати привид», повісті «Право на помилку», «Кактус на підвіконні», а також написані у співавторстві з Олександром Архангельським «В розводах-плямах вікна електрички» та «В вікно втікають тихий вечір з ніччю».Плюс 24 казки для дітей з дорослим філософським підтекстом, 5 музичних казок, белетризовані біографії «Крізь простір і час.Видатні композитори», низка оповіданьреалістичних та з елементами хорору, містики і фентезі.До циклу «Байки з Чорнобаївки» увійшли 12 новел воєнної тематики.

  Поява деяких творів повязана з курйозними і драматичними історіями.Наприклад, один роман письменниця випадково стерла в компютері і впала у відчай, бо думала, що відновити художній текст неможливо,та все-таки це зробила, хоч і вийшов він дещо іншим. Ще один роман задумала написати від імені чоловіка, а коли закінчила, захотілося відтворити ті ж самі події і з точки зору його дружиничитачеві цікаво співставити. Як директор музичної школи Ольга Полевіна з прикрістю спостерігала, як нелегко учням запам ятовувати цифри і дати з біографій композиторів, тому вирішила подати їхні життєписи у формі оповідань зі збереженням фактологічного матеріалу. Ніколи не бралася за дитячі казки і лише на прохання колеги, що формувала збірку, неохоче написала однуа читачам вона сподобалося і авторка зрозуміла, що і такі речі їй цілком під силу.

  Ольга Полевіна зазначила, що їй подобається зображувати літературно-видавниче середовище, оскільки воно їй добре знайоме і там є з кого списувати прототипи персонажів. На запитання,як вона працює над творами, письменниця відповіла, що ніколи не пише вночі, максимум до 22-ї години,не складає планів, а сюжети часто обдумує у транспортідорога до роботи займає годину.

  Ольгу Полевіну привітали з бенефісом директор видавництв «Імекс ЛТД» Тамара Саміляк і донька попереднього багаторічного очільника літоб єднання «Степ» Віктора Погрібного Ольга Погрібна. На зустріч прийшли степівчани Ніна Даниленко, Тетяна Микитась, Галина Суржок, Олена Трибуцька, Наталія Фесенко, Надія Чичкан, Анатолій Саржевський. Літератори подякували Ользі Полевіній за створення у літоб єднанні жвавої, доброзичливої і креативної атмосфери, яка стимулює до творчості.

  Ольга Полевіна справді є невтомним генератором ідей і ефективним менеджером. Під час війни, без спонсорів, без грантів, без жалібних нарікань на те, що «нам ніхто не дає грошей» за 9 місяців «Степ» випустив 6 книжок. Двівоєнної тематики. Одна(повість для дітей і підлітків )–– всеукраїнський проект, а 5твори виключно степівчан. Ще дві збірки на підході і вже пишуться тексти для наступних.Навряд чи є в Україні літературний осередок, який здатен на подібну результативність.

 

Ніна Даниленко,

прозаїк, член Кіровоградського обласного літературного об єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного

 


 

 

 

 



Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО