Згадували Андрія Надєждіна ФОТО

У обласному музеї мистецтв(м. Кропивницький) відкрилася виставка картин  художника Андрія Надєждіна.У  червні 2023 р.   йому б  виповнилося  60. Митець  народився в Запоріжжі, вчився в Дніпрі та Києві, працював у Кропивницькому. Минулого року  передчасно покинув цей світ, а світ його душі залишився в полотнах- яскравих, переповнених символами, часом іронічних,  фантазійних і загадкових. Андрій Михайлович також оформлював експозиції музеїв, ініціював  креативні арт-проекти, ілюстрував літературні  твори, писав  поезії, статті та есе-на вернісажі було  презентовано і його  збірку  «Думки вголос».

     Модерувала  захід директор музею мистецтв Тетяна Ткаченко-Суханова.  На екрані демонструвалися відеокадри та світлини з мистецьких акцій, учасником яких був Андрій Надєждін.Теплі слова про художника сказали начальник ОВА Андрій Райкович,перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, директор видавництва "Імекс ЛТД" Тамара Саміляк, художник Андрій Хворост, куратор виставки Олег Юрченко.Голова обласного літобєднання "Степ" ім. Віктора Погрібного Ольга Полевіна розповіла , що Андрій Михайлович розробив нову обкладинку для літературного альманаху "Степ", яка  навдивовиж лаконічно, точно  і витончено передає дух і стиль журналу. Сестра Андрія Надєждіна Оксана поділилася спогадами про брата  і подарувала   музею його картини.

 Друзі, колеги і  знайомі  Андрія Надєждіна  зазначили, що йому був притаманний негучний глибинний патріотизм і прагенння до позитивного світосприйняття, яке передавалося всім, хто з ним спілкувався.

 Ніна Даниленко, 

член обласного літобєднання "Степ" ім. Віктора  Погрібного


  


Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО