На Кіровоградщині показали себе лірики з залізними серцями

Акула Media

У Кропивницькому щомісяця двічі на тиждень збираються прозаїки, поети і драматурги з обласного літоб’єднання «Степ» (керівник - Ольга Полевіна). Місце зустрічі - обласна бібліотека імені Чижевського. Зазвичай літератори читають свої твори , обговорюють здобутки колег , слухають лекції літературознавців, публіцистів, науковців. А нещодавно в  рамках засідання «Степу» відбулася презентація поетичного альманаху , де зібрана лірика 31 автора з Добровеличківського району Кіровоградської області.

 Вік авторів - від 14 років до аксакальського. Редактор збірки  і модератор презентації- Наталія Бідненко.Тут зібрані вірші поетів, що пішли з життя , початківців і тих, хто вже має власні книжки. Вони різні за родом діяльності - вчителі, вихователі, студенти , бібліотекарі, пенсіонери і навіть поетеса, котра, за її зізнанням, перекваліфікувалася з бухгалтера в сторожі. Живуть у райцентрі Добровеличківці, що вважається географічним центром України, місті Помічній, селах Піщаний Брід, Юр’ївка, Карбівка , Олексіївка. Свої твори прочитали  присутнім Валентин Осетров,Елла  Дядечко, Світлана Дмитрієва, Тетяна Єрмоленко, Руслана Левкан, Олена Приподобна, Наталія Природна, Іван Мар’янов. А Валентина Кондратенко не тільки власні поезії читала,а ще й разом з колегами з гурту «Дивограй» професійно поставленими голосами виконали кілька народних пісень.

 Добровеличківців привітали голова  обласної організації національної спілки письменників України Василь Бондар, поетеса Антоніна Корінь,  член літоб’єднання «Степ» Олена  Надутенко. Прочитав свої притчі спеціальний гість  Володимир Михайлов з Кременчука Полтавської області.
 Презентовані на зустрічі вірші об’єднує вболівання за долю країни,дітей,повага до пам’яті минулих поколінь, любов до свого краю. Багато авторів  читали поезії артистично, як фахові актори.  Зворушила публіку  своєю «Колисковою для дорослої доні» Тетяна Денисовець.До речі, вірші пишуть і її сестра та племінниця. Не в однієї людини в залі защеміло серце, коли сивий автор  читав баладу про свою маму, якої йому не вистачає  досі і він  дотепер подумки радиться з нею.А Іван Мар’янов  насмішив зал поезією про дамочку, котрій гидко булодивитися на своє зображення в дзеркалі, але в  той же час вона  тішилася, що  її осоружний чоловік заслужив таку потвору. Словом,  тематику антології поезій добровеличківців можна  описати рядками з альманаху « Життя, життя, смішне і слізне, до тебе треба серденько залізне»…
Ніна Даниленко

Джерело: akulamedia.com/na-kirovogradschini-pokazali-sebe-liriki-z-zaliznimi-sertsjami


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО