Перейти до основного вмісту

"Українська літературна газета" написала про "Степ"

 Головна  Новини  Кропивницьке літоб’єднання “Степ” відзначило Національний тиждень читання поезії



Кропивницьке літоб’єднання “Степ” відзначило Національний тиждень читання поезії

Цьогорічна тема тижня поезії – “Дім”,а девіз- рядок  із вірша української поетеси Ірини Шувалової  «Ріки незмінно течуть додому».Письменники і з Кіровоградського обласного літературного об’єднання “Степ” імені Віктора  Погрібного разом з працівниками Кіровоградської обласної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського з цієї нагоди провели креативну  імпрезу. Її  відеоверсія відзнята для Ютубу. Ольга Полевіна, Тетяна Микитась, Олена Трибуцька, Ніна Даниленко, Надія Чичкан, Людмила Ніколаєвська прочитали свої, а  також колег Олександра Архангельського та Назарія Назаріва вірші про дім.

Не про той , де тебе чекають теплі обійми рідних, приязне слово підтримки,  ванільний запах щойно спечених булочок і куди незмінно хочеться повертатися.Це були рядки про дім, над яким “сирени виють в унісон, мов пси скажені, хижі. ниці”. Про обійстя, де “весна забрала все твоє і “Градами” зорала поле”. Про сад біля оселі, з яким щось не так:”Куди поділась і рута й м’ята? Весна коротка. Війна проклята”. Про дім,якого вже не буде:”Під чорним сонцем скривджена весна блукала згаром, мерзла і тремтіла,Півроку вже, як дому тут нема. Весна ридала над схололим тілом”. Про домівки, до яких відтепер  щезли  шляхи:”На згарище лелека прилетів,здивовано безлюддя й тишу слухає, за тридцять довгих березневих днів село скінчилось пусткою й розрухою.”….

Це були рядки з двох книжок  “Степу” воєнної тематики -“Смертельний соль-дієз”та “Рік лютневої люті”.Голова “Степу” Ольга Полевіна повідомила, що невдовзі читачів чекає знайомство з новим масштабним проектом літоб’єднання з участю авторів з усієї України.Нова збірка буде прозовою. І теж про дім.І теж   про  обвуглену і спопелілу дорогу до нього…

Ніна Даниленко,

прозаїк, член Кіровоградського обласного літературного об’єднання “Степ” імені Віктора Погрібного,м. Кропивницький

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО