Газета "Наше місто" надрукувала статтю  про презентацію  збірки Ольги Полевіної




 "Володарі скрипкового ключа"

Книжку  під такою назвою презентували в Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Чижевського

  Авторка видання  Ольга Полевіна. Вона очолює обласне літературне об'єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного, працює директором музичної школи і знає методику подачі матеріалу учням таким чином,  щоб вони його краще засвоювали.

Зазвичай біографії визначних людей подаються у раціональному форматі: тоді-то народився, там-то вчився, в такому-то році чогось досяг. А я вирішила скористатися емоційними елементами і до життєпису відомих українських та європейських композиторів додала сюжетні ліричні моменти,зазначила письменниця.

  Леонтович, Россіні, Бетховен, Гулак-Артемовський, Верді, Лисенко, Моцарт, Гріг та інші зі зворушливими, сумними і парадоксальними історіями... Одного композитора як нездару не прийняли в консерваторію, а тепер вона носить його ім'я. Другий через бідність  свої композиції створював на гітарі, а фортепіано купив тільки на схилі літ. Третьому наречена відмовила як безперспективному по життю, а він став класиком...У цих оповідках авторка застосувала різні літературні прийоми, іноді ігрові.Якось удома  під час репетиції вони з подругою так ефектно  вивели якусь арію, що на них із шафи зістрибнув кіт і став підспівувати. Після цього епізоди з життя одного з композиторів були розказані від імені кота.

 Збірка «Володарі скрипкового ключа» поки що існує тільки в електронному вигляді і чекає випуску  паперової версії.

 Це не канонічний підручник і не наукова праця, а скоріше книга для позакласного ознайомлення і факультативів. Вона  буде цікавою і далеким від музики читачам. Присутні на презентації музиканти, педагоги,  видавець Тамара Саміляк,  музикознавець Олександр Полячок, колеги Ольги Полевіної зі «Степу» літератори Ніна Даниленко, Тетяна Микитась, Людмила Ніколаєвська жваво обговорили доробок письменниці і  на майбутнє «замовили» їй другий том оповідань про видатних українських композиторів.

Ніна Даниленко

Популярні дописи з цього блогу

А що там із фейсом у скинутого літературного короля?

Унікальна книга з участю "Степу" "Чи бачать небеса котів" уже презентується ФОТО